Resepi Kuah Laksam Kedah : maifood: Laksam Kedah
Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. 1 kg ikan sardin/ temenung. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh .
Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
Tulang boleh diblend dan ditapis airnya.
1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1 kg ikan sardin/ temenung. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Kuah laksam kedah resepi mak jang.
Kuah laksam kedah resepi mak jang. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan.
Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1 kg ikan sardin/ temenung. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan .
Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1 kg ikan sardin/ temenung. Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Kuah laksam kedah resepi mak jang.
Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . 1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan .
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan.
Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Kuah laksam kedah resepi mak jang. · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 1 kg ikan sardin/ temenung. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni.
Resepi Kuah Laksam Kedah : maifood: Laksam Kedah. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1 kg ikan sardin/ temenung.
Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh resepi laksam kedah. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh .
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . 1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1 kg ikan sardin/ temenung.
· kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan.
Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni.
Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . 1 kg ikan sardin/ temenung. Kuah laksam kedah resepi mak jang. · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor.
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . 1 kg ikan sardin/ temenung. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang.
1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan
Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni.
1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni.
Post a Comment for "Resepi Kuah Laksam Kedah : maifood: Laksam Kedah"